PSRM

22 aprilie 2016

Deputații socialiști s-au întîlnit la Moscova cu Tiny Kox și cu Louis Ayala

În cadrul vizitei de la Moscova, deputații socialiști au avut întrevederi cu preşedintele Grupului Stîngii Unite din APCE, Tiny Kox și cu Secretarul General al Internaţionalei Socialiste, Louis Ayala.

Discuțiile din cadrul întîlnirii cu dl. Tiny Kox s-au axat pe situaţia politică din Republica Moldova în contextul alegerilor prezidenţiale preconizate. Oficialii au fost unanimi în opinia că există necesitatea efectuării unei monitorizări stricte atît a procesului de votare, cît şi a procedurii de numărare a voturilor din cadrul scrutinului electoral. Părțile au convenit asupra continuării colaborării.

Kox (1)În cadrul dialogului cu Louis Ayala a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea situației politice de ultimă oră din Moldova. În context s-a convenit că pînă la finele lunii mai, curent, Partidul Socialiştilor va depune actele necesare pentru aderare la Internaţionala Socialistă.

Ayala (1)Menționăm că Internaţionala Socialistă este o organizaţie mondială ce include 154 de partide politice şi organizaţii din 114 ţări de pe toate continentele. 56 de partide-membre ale Internaţionalei Socialiste sunt reprezentate în guvernele diferitor ţări ale lumii.

Amintim că o delegaţie a deputaţilor socialişti, condusă de Igor Dodon, liderul PSRM, se află la Moscova cu o vizită de lucru de două zile, la invitaţia partidului „Spravedlivaia Rossia”, în cadrul căreia participă la lucrările celui de-al VIII-lea Congres al formaţiunii politice „Spravedlivaia Rossia”. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are stabilite relații strînse de colaborare cu Partidul ”Spravedlivaia Rossia”, iar în iunie 2014 cei doi parteneri au semnat un Acord de colaborare interpartiinică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă