PSRM

14 august 2015

Deputaţii socialişti întreprind o vizită de lucru în Ecaterinburg, Federaţia Rusă

La invitaţia Partidului „Spravedlivaia Rossia” şi a conducerii regiunii Sverdlovsk,  Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon şi deputatul Ion Ceban întreprind o vizită de lucru de două zile în capitala regiunii Sverdlovsk, Ecaterinburg.

În aeroportul oraşului Ecaterinburg deputaţii moldoveni au fost întîmpinaţi de către Preşedintele Guvernului regiunii Sverdlovsk, Denis Pasler, Preşedintele Adunării legislative a regiunii, Liudmila Babuşkina ş.a. oficiali.

Agenda vizitei include mai multe întrevederi cu înalţi oficiali ai regiunii Sverdlovsk şi oraşului Ecaterinburg, cu conducătorii unor oraşe din regiune, a unor întreprinderi municipale, precum şi cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Vor fi purtate discuţii consistente pe marginea dezvoltării şi extinderii relaţiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes reciproc, inclusiv în vederea stabilirii unor raporturi de cooperare eficiente dintre regiunile FR şi oraşele Moldovei.

Menţionăm că în regiunea Sverdlovsk sunt 47 de oraşe, 26 de raioane, 1841de  sate. În Regiunea Sverdlovsk locuiesc 4.327.472 de persoane, iar în Ekaterinburg – 1.461.372. Ecaterinburg este al patrulea oraş din Rusia după numărul de populaţie (după Moscova, Sankt-Petersburg şi Novosibirsk). Industria regiunii se bazează pe metalurgia feroasă si neferoasă).

Regiunea Sverdlovsk este déjà al cincilea subiect al FR (în prima jumătate a anului 2015 – Republica Tatarstan, regiunea Krasnodar, Republica Adygea și Republica Chuvashia)  în care PSRM a întreprins vizite de lucru şi a ajuns la înţelegeri cu primele persoane din regiunile respective privind semnarea unor acorduri bilaterale de colaborare cu raioanele şi oraşele din Republica Moldova. În timpul cel mai apropiat vor fi semnate acorduri cu Briceni şi Ocniţa.

Amintim că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Partidul „Spravedlivaia Rossia” în anul 2014 au semnat un acord de colaborare interpartinică.

ecaterinburg3 ecaterinburg6 ecaterinburg2

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă