PSRM

09 noiembrie 2021

Deputații socialiști au înregistrat o inițiativă legislativă care prevede compensarea din bugetul de stat a tarifului la gazele naturale

Deputații socialiști în Parlamentul Republicii Moldova au înregistrat astăzi o inițiativă legislativă, care prevede compensarea din bugetul de stat a tarifului la gazele naturale pentru toți cetățenii. Despre acesta a anunțat Petru Burduja, deputat PSRM, vicepreședinte al Comisiei economie, buget și finanțe, în cadrul unui briefing susținut în Parlament.

Potrivit deputatului Petru Burduja, proiectul respectiv prevede ca consumatorii casnici să achite până la 100 de m3 de gaz consumat la tariful vechi, iar statul să achite diferența de preț, care e de circa 6,4 lei pentru 1 m3.

Potrivit lui Burduja, creșterea tarifului este una drastică pentru cetățeni și poate genera o explozie de prețuri la multe produse și servicii.

”Noi, deputații din fracțiunea BCS, până în ultimul moment, am crezut că va fi luată o decizie înțeleaptă care va veni în ajutorarea cetățenilor, pentru ca aceștia să nu sufere de această majorare drastică a tarifului la gaze. Este o măsură extrem de necesară pentru susținerea cetățenilor noștri”, a spus deputatul.

Petru Burduja a menționat că proiectul va fi propus spre examinare în regim de urgență, mâine, în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe.

Burduja a subliniat că socialiștii vor veni și cu propuneri de compensare a tarifelor și pentru agenții economici, astfel încât să fie redus impactul unor scumpiri în lanț a produselor, în special, a celor de primă necesitate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă