PSRM

15 iunie 2021

Deputații PSRM cer organelor abilitate să se sesizeze în legătură cu numeroasele investigații jurnalistice despre corupția candidaților PAS

Deputatul PSRM Alla Darovannaia, candidat la funcția de deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a atras atenția asupra problemelor de integritate a candidaților PAS despre care se scrie în presă. Deputata a analizat numeroasele investigații jurnalistice în mediul online în care se face referire la cazuri de conflicte de interese, licitații trucate, trafic de influență, fals în acte și ale acte de corupție.

În special, au fost prezentate materiale din presă despre candidata PAS Valentina Manic, care ar fi încercat să modifice ilegal informațiile din proiectul bugetului raionului Hâncești, ceea ce poate fi catalogat drept tentativa de a falsifica actele publice.

De asemenea, deputatul a vorbit despre candidatul care figurează cu nr. 67 pe lista PAS la alegerile parlamentare din 11 iulie – Zinaida Popa, consilier municipal din partidul condus de Igor Grosu, soția șefului Serviciului Protecție și Pază de Stat Vasile Popa, numit în această funcție de Maia Sandu. În presă au fost publicate numeroase informații despre cazul legat de dosarul subvențiilor ilegale în agricultură în valoare de milioane de lei, cu care acest candidat ar avea tangență.

Tot cu referire la informațiile publice din mass-media, Alla Darovannaia a atras atenția asupra candidatului cu nr. 71 al PAS Petru Puțuntică, care anterior a figurat și pe listele PLDM. Activitatea acestuia, potrivit investigațiilor jurnalistice, a fost documentată de oamenii legii, care în 2018 au pornit un dosar penal în temeiul art.244 alin.2 Cod penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale în sumă de 5 000 000 lei.

Parlamentarul a făcut apel către organele abilitate – să ia act de publicațiile respective din presă și să vină cu sesizările corespunzătoare. Deputații PSRM vor face interpelări de rigoare pentru a urgenta acest proces.

”Noi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, credem că oamenii urmăresc aceste știri, cunosc aceste lucruri și vor face concluziile de rigoare”, a conchis Alla Darovannaia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă