PSRM

20 aprilie 2021

Deputații PSRM au înregistrat în Parlament o nouă inițiativă de susținere a veteranilor

Veteranii de război vor primi o compensație bănească din partea Guvernului în locul biletelor de tratament sanatorial. Deputații PSRM au înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă prin care se propune ca veteranii de război să primească o sumă bănească de la stat, dacă nu vor avea posibilitate să se deplaseze la sanatoriu.

Legislația în vigoare prevede că, veteranii de război beneficiază o dată la trei ani de bilete de tratament sanatorial gratuit în centrele de reabilitare ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și în alte instituții de acest tip.

Potrivit deputaților PSRM, acest proiect este necesar în condițiile crizei pandemice actuale, care limitează semnificativ capacitățile cetățenilor de a se deplasa ori de a se afla într-o instituție de reabilitare, dar și având în vedere că multora din veteranii de război deja nu le permite sănătatea și vârsta înaintă de a beneficia direct de biletele sanatoriale oferite de către stat.

”Astfel, este imperativ în a crea condiții egale tuturor veteranilor de război de a beneficia de măsurile de protecție socială a statului. În sensul dat, se propune ca oricărui veteran de război să-i fie oferită posibilitatea la alegere de a primi compensația bănească din partea Guvernului în locul biletelor de tratament sanatorial”, susțin autorii proiectului.

Documentul urmează să fie analizat în comisii și propus plenului spre aprobare. Ulterior, Executivul urmează să stabilească procedura de alocare a compensațiilor în baza cererii veteranului de război.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă