PSRM

16 decembrie 2017

Deputații PSRM au criticat dur proiectul de lege privind dubla cetățenie pentru ofițerii SIS

În special, Vladimir Țurcan a declarat că atunci când a văzut prima dată această inițiativă, a crezut că este o glumă.

”Acest lucru mi-a amintit de binecunoscuta frază: „Marasmul a devenit mai puternic”, a spus el.

Țurcan a reamintit că ofițerii SIS au acces la secretele de stat ale Moldovei și, prin urmare, este inadmisibil să li se permită să aibă dublă cetățenie. În acest sens, Țurcan a apelat la practica internațională, în care nu există astfel de exemple.

„Sunt sigur că cei care vor vota pentru această lege nu vor să păstreze securitatea statului și, în general, să păstreze Moldova ca stat”, a adăugat deputatul.

La rândul său, deputatul Partidului Socialiștilor, Grigore Novac, a reamintit că Serviciul de Informații și Securitate este un organ specific, al cărui scop principal este să stea la straja securității țării noastre.

La angajarea în cadrul SIS, fiecare ofițer depune un jurământ de credință față de RM, jură că va servi acest stat. Dacă se va adopta modificarea propusă, aceasta va distruge toate principiile de credință față de Republica Moldova, ținând seama de faptul că atunci când dobândește cetățenia unui alt stat, ofițerul SIS va jura credință altui stat. Ce jurământ va urma în cele din urmă? – a spus el, menționând că acest proiect de lege vizează nu numai distrugerea tuturor principiilor SIS, ci, de fapt, prevede legalizarea distrugerii întregii țări.

Genadie Mitriuc, deputat al PSRM, a criticat de asemenea această inițiativă.

Sursa: http://aif.md/deputaty-psrm-zhestko-raskritikovali-zakonoproekt-o-dvojnom-grazhdanstve-dlja-sotrudnikov-sib-video/
© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă