PSRM

04 iulie 2023

Deputații PSRM au avut întrevederi cu reprezentanții Parlamentului European

În cadrul întrevederilor cu membrii Parlamentului European, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS a menționat necesitatea depolitizării și asigurării independenței justiției, Procuraturii, Consiliului Audiovizualului, companiei ”Teleradio-Moldova” și a altor instituții importante din Republica Moldova.

”Implementarea standardelor europene în Moldova nu este un set de lozinci politice, ci o muncă serioasă și sistematică, iar calitatea reformelor trebuie să fie apreciată în primul rând de cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat Vlad Batrîncea.

Totodată, deputatul PSRM a subliniat că autoritățile trebuie să poarte un dialog onest cu opoziția, partidele, cetățenii și să țină cont de întreaga gamă de opinii și propuneri.

”În cadrul dialogului și identificării unui consens cu privire la cele mai complicate probleme, nu trebuie exercitate presiuni și atacuri asupra opoziției și a celor care au o opinie diferită. Moldova trebuie să respecte pluralismul de opinii, libertatea de exprimare și democrația autentică”, a concretizat Batrîncea.

Președintele de Onoare al PSRM, Zinaida Greceanîi, a remarcat oportunitatea unei viziuni realistice asupra lucrurilor, fără optimism excesiv. „Moldova are nevoie de măsuri urgente pentru asigurarea unei dezvoltări reale a economiei și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Situația din economie și a cetățenilor în ansamblu este foarte complicată”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă