PSRM

20 octombrie 2021

Deputații PAS spun că studenții trebuie să aștepte, bursele vor fi majorate doar după ce nu vom avea corupție

Deputații PAS spun că bursele studenților vor fi majorate doar după ce va fi eradicată corupția în țară și lichidată economia tenebră.

Majoritatea parlamentară a respins, miercuri, în comisia economie, buget și finanțe, inițiativa fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevede creșterea burselor studențești.

Vicepreședintele comisiei, deputatul PAS Radu Marian, a recunoscut că partidul său le-a promis studenților în campania electorală că le vor majora bursele, însă acum îi îndeamnă pe tineri să mai aștepte până nu va fi corupție în țară.

”Problema este. Majorarea burselor studențești este și angajamentul nostru ca majoritate parlamentară . Am vrea să majorăm brusc, să dublăm, să triplăm imediat la toți, dar în primul rând trebuie să se expună și Guvernul și în al doilea rând mai întâi trebuie să facem ordine în finanțe publice, să oprim contrabanda, economia tenebră și să găsim fondurile acestea. Sper să ajungem în situația în care să facem majorările acestea”, a declarat Marian.

Inițiativa deputaților BCS prevede că nivelul minim al bursei studenţeşti, care se stabileşte anual de Guvern, să depăşească valoarea minimului de existenţă pentru anul precedent. Potrivit autorilor, necesitatea acestui proiect de lege este determinată de valoarea actuală extrem de redusă a burselor studenţeşti, care acoperă minimul de existenţă în mediu cu doar 35%, dar şi de caracterul haotic al procesului de majorare a acestora. Costul acestui proiect se estimează la circa 160 de milioane de pe an.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă