PSRM

04 noiembrie 2021

Deputații PAS resping repetat ideea alocării ajutorului financiar agricultorilor care au înregistrat pierderi din cauza calamităților

Deputații PAS au respins din nou includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a proiectului de lege BCS cu privire la acordarea compensațiilor în mărime de 51,3 milioane de lei pentru agricultorii care au înregistrat pierderi din cauza calamităților din primăvara-vara anului 2021.

Socialistul Radu Mudreac, vicepreședinte al comisiei agricultură și industrie alimentară, a atras atenția majorității că agricultorii din țară sunt surprinși de indiferența guvernanților.

”La începutul săptămânii am avut mai multe discuții cu agricultorii care sunt nedumeriți de poziția Guvernului pe acest subiect. Cu atât mai mult astăzi suntem în procesul agricol de pregătire a terenului pentru semănat. Vedem că este timpul fără umiditate, este o perioadă destul de grea. Paralel cu prejudiciile aduse agricultorilor vedem și creșterea prețului la motorină. Este important ca acești agricultori să beneficieze de aceste suporturi pe care l-au avut în permanență, inclusiv în anul secetos”, a declarat socialistul.

Amintim că și Guvernul Gavrilița au respins proiectul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Ministerul Finanțelor și-a motivat avizul negativ prin faptul că prevederile proiectului de lege ”implică cheltuieli semnificative de la bugetul de stat”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă