PSRM

10 noiembrie 2021

Deputații PAS au respins proiectul PSRM care prevede alocarea compensațiilor pentru consumatorii de gaz

Deputații PAS din comisia economie, buget și finanțe, au refuzat să includă pe ordinea de zi inițiativa PSRM cu privire la acordarea compensațiilor pentru consumul de gaz natural. Majoritatea parlamentară a respins propunerea socialiștilor de a examina proiectul care prevede ca cetățenii să achite 4,30 de lei pentru 100 de metri cubi de gaz consumat, iar statul diferența de 6,4 lei.

Unul din autorii proiectului, deputatul Petru Burduja, a atras atenția majorității PAS că acest document trebuie discutat și votat în regim de urgență, ținând cont că tariful majorat de 10,26 de lei pentru un metru cub va fi aplicat deja din 01 noiembrie.
Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a menționat că proiectul nu poate fi discutat deoarece nu are avizul Guvernului.

La rândul său, Petru Burduja i-a amintit lui Alaiba că majoritatea parlamentară a votat mai multe legi fără avizul Executivului. Potrivit socialistului, creșterea tarifului este una drastică pentru cetățeni și poate genera o explozie de prețuri la alte produse și servicii.

ANRE a majorat, marți, tariful la gazul natural de la 4,30 la 10,26 de lei. Astfel, tariful cu TVA pentru un metru cub de gaze va ajunge să fie de 11,08 lei. Noile tarife vor fi aplicate deja din 01 noiembrie.

Amintim, că directorul ANRE, Octavian Calmâc a declarat că după creșterea tarifului la gaz pentru consumatorii finali va urma și majorarea tarifului la căldură, energia electrică, apă și canalizare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă