PSRM

07 septembrie 2015

Deputaţii Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu noul ambasador al Chinei în Moldova, Zhang Yinghong

Astăzi, liderii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, deputaţii Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere cu noul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

În cursul dialogului a avut loc un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice şi economice din Moldova. Părţile au salutat nivelul de dezvoltare al relaţiilor moldo-chineze, menţionînd necesitatea aprofundării şi extinderii acestora în toate domeniile de interes comun.

În acest context Igor Dodon a ţinut să sublinieze că PSRM deja a semnat un acord de colaborare cu Partidul Comunist din Republica Chineză – partid care se află la cîrma ţării, iar la începutul 2015, la Moscova, au avut loc mai multe întrevederi cu reprezentanţii acestui partid, în cadrul cărora s-a ajuns la înţelegerea ca pînă la finele anului curent o delegaţie, fie din partea PSRM, fie din partea PCC să întreprindă o vizită în China, or Chişinău pentru a stabili primele contacte în această direcţie. Totodată liderul PSRM a specificat că partenerii din partidul de guvernămînt din China au fost invitaţi să participe la lucrările celui de-al XIII-lea congres al PSRM, care va avea loc pe data de 29 noiembrie curent.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă