PSRM

26 ianuarie 2017

Deputaţii fracţiunii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova participă la a V-a ediţie a ”Întîlnirii Parlamentare de Crăciun” de la Moscova

Astăzi, 26 ianuarie, deputaţii în Parlamentul RM din partea fracțiunii PSRM participă la cea de-a V-a ediţie a ”Întîlnirii Parlamentare de Crăciun”, organizată de Duma de Stat a Federației Ruse, la Moscova.

La ceremonia de deschidere a evenimentului care are loc în Sala de şedinţe a Dumei de Stat, au participat Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Chiril, spicherul Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, lideri ai fracţiunilor, preşedintele Consiliului Federaţiei.

Printre participanţii la întîlniri figurează deputaţi ai Dumei de Stat, membri ai Consiliului Federaţiei, reprezentanţi ai Guvernului Rusiei, conducători de regiuni, precum şi membri ai Sfîntului Sinod şi ai Consiliului Superior Bisericesc, conducători ai unor mitropolii şi eparhii ai Bisericii Ortodoxe Ruse, reprezentanţi ai organizaţiilor obşteşti şi ai corpului diplomatic.

În cadrul forului vor fi organizate trei mese rotunde la următoarele teme: “Religia. Societatea. Statul”; “Educaţia moral-spirituală în sistemul de învăţămînt: situaţie, probleme, perspective” şi „Compatrioţii peste hotare: trecut şi prezent”.

Consilierul în domeniul politic, purtătorul de cuvînt al Preşedintelui RM, Ion Ceban, aflat la eveniment, a scris pe o rețea de socializare: „A fost dat citirii mesajul preşedintelui Republicii Moldova. Împreună cu deputaţii PSRM vom participa la lucrările meselor rotunde”.

Una din temele puse în discuţie la ”Întîlnirile de Crăciun” va fi cea cu privire la aniversarea a 100 de ani de la Revoluţia din Octombrie.

Totodată, vor fi „discutate probleme de ripostare faţă de extremism, de apărare a valorilor tradiţionale, a tezaurului cultural”, a relatat deputatul în Parlamentul RM, secretarul executiv al Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea.

”Întîlnirile Parlamentare de Crăciun” sînt organizate în cadrul Lecturilor educaţionale internaţionale de Crăciun în comun cu Camera superioară şi cea inferioară ale Parlamentului. Prima ediţie a acestui eveniment a avut loc în ianuarie, 2013, în cadrul ediţiei a XXI-a a Lecturilor educaţionale internaţionale de Crăciun „Valorile tradiţionale şi lumea modernă”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă