PSRM

06 decembrie 2021

Deputații BCS cer demisia membrilor CEC care au încălcat legea și au suspendat alegerile din Bălți

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, deputat PSRM, a susținut un briefing în cadrul căruia a calificat drept ilegale deciziile celor 6 membri CEC care, într-o ședință nocturnă, au suspendat turul doi al alegerilor din Bălți.

Potrivit lui, opoziția parlamentară cere demisia membrilor CEC, responsabili pentru încălcarea legislației electorale. De asemenea, BCS se adresează Procuraturii Generale să investigheze cazul și să atragă la răspundere responsabilii CEC care au încălcat legislația.

„Nu venim cu aprecieri referitor la candidați, nu condamnăm și nu justificăm pe nimeni. Ne interesează partea legală, juridică. Codul electoral al Republicii Moldova a fost călcat în picioare. A avut loc un derapaj de la normele democratice, a avut loc o imixtiune politică în procesul de organizare a scrutinului.

În conformitate cu legea, decizia de suspendare a turului doi îi aparține organelor de justiție. În noaptea de sâmbătă spre duminică, urma să se expună instanțele și abia după ce ultima instanță se pronunță, urma să fie realizată suspendarea turului doi. CEC a comis un abuz și a depășit atribuțiile legale.

Azi, noi, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ne adresăm Procuraturii Generale cu solicitarea de a iniția o anchetă și de a atrage la răspundere factorii de decizie care au luat decizii abuzive. Cerem demisia membrilor CEC, care au participat la acest show. Considerăm că deciziile nocturne trebuie condamnate și cea mai bună soluție este demisia”, a declarat Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă