PSRM

15 decembrie 2021

Deputații BCS au atenționat corpul diplomatic despre derapajele de la cadrul constituțional și standardele europene pe care le admite actuala guvernare

Astăzi, mai mulți deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au transmis misiunilor diplomatice ale UE, SUA și Germaniei în Republica Moldova o adresare prin care au atenționat corpul diplomatic asupra derapajelor de la cadrul constituțional și standardele europene pe care le admite actuala guvernare în pretinsa reformă a justiției și procedura de evaluare  procurorului general.

În acest sens deputații au prezentat ambasadelor respective Avizul Comisiei pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția), prin care a fost descalificată Legea nr.103 din 24 august curent, privind modificarea unor acte normative, inclusiv prin care a fost modificată structura și modalitatea de constituire a CSM și CSP, precum și mai multe elemente definitorii ce vizau evaluarea procurorului general.

În concluzie parlamentarii au făcut un apel către reprezentanțele misiunilor diplomatice, care au susținut constant dezvoltarea și instituirea principiilor statului de drept în Republica Moldova,  să aprecieze spiritul normelor adoptate de actuala conducere a țării contrar principiilor unanim recunoscute, precum și să-și exprime public opinia în vederea readucerii tendințelor guvernării pe făgașul statului de drept.

”Ceea ce a făcut guvernarea de la Chișinău este o sfidare a tuturor angajamentelor RM față de partenerii importanți ai țării noastre, inclusiv a Consiliului Europei, Uniunii Europene. Solicităm acestor misiuni implicarea activă în vederea aducerii la cunoștința conducerii actuale a RM că așa cum a mers nu este bine. Comisia de la Veneția a sugerat foarte clar că legislația trebuie restabilită, legile, modificate în grabă cu încălcarea procedurilor, să fie revizuite și să revenim la normalitate”, a remarcat Vlad Batrîncea, deputat PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă