PSRM

26 martie 2021

Deputații au adoptat o Declarație în care și-a exprimat dezacordul cu privire la dizolvarea Parlamentului

Deputații au adoptat o Declarație în care și-a exprimat dezacordul cu privire la dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit documentului, dizolvarea forului legislativ la această etapă ar declanșa o criză politică, instituțională, economică și socială.

Semnatarii Declarației și-au exprimat dezacordul față de ideea dizolvării Parlamentului, menționând că încă nu au fost epuizate căile constituționale pentru deblocarea crizei politice pentru învestirea Guvernului. Deputații menționează că într-o republică parlamentară, potrivit Constituției, trebuie să existe un relație de echilibru dintre Legislativ și Președinție.

”Esența crizei constituționale rezidă în veleitatea președintelui țării, iar pe cale de consecință fiindu-i imputabilă inacțiunea, precum și deciziile adoptate contrar spiritului Constituției”, se menționează în document.

Parlamentarii atrag atenția asupra necesității stringente de a învesti un Guvern capabil să gestioneze criza pandemică și domeniile strategice ale economiei naționale.

Semnatarii Declarației își iau angajamentul să depună toate eforturile pentru a evita blocajul instituțional, cauzat pe lipsa unui dialog bazat pe respect și diligență din partea președintelui Republicii Moldova.

Documentul a fost adoptată de 54 de deputați, excepție au făcut deputații PAS și PPDA.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă