PSRM

28 iulie 2021

Deputat socialist: Sandu va fi cea care va dicta condițiile în Parlament și Guvern, ceea ce va afecta grav principiul separării puterilor în stat

Principiul separării puterilor în stat va fi încălcat de noua guvernare, deoarece PAS este partidul unui singur om, unde deciziile le ia doar o singură persoană – Maia Sandu. De această părere este deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrâncea.

Socialistul a declarat, la NTV Moldova, că în Parlament și în Guvern, Sandu va fi cea care va dicta condițiile. Batrâncea afirmă că această situație va crea mari probleme pentru activitatea Parlamentului și a Guvernului, care nu vor fi instituții independente. În opinia sa, deciziile vor fi luate în mod birocratic și cu mari întârzieri.

”Cu toții înțelegem că astăzi PAS, din punct de vedere politic, este partidul unui singur om. Ratingul acestui partid este legat de ratingul unei singure persoane. Dacă ne uităm pe sondaje o vedem doar pe Maia Sandu, dar colegii ei de partid lipsesc din aceste clasamente. Cu siguranță că acest partid este o organizație a unui singur om, unde deciziile le ia doar o persoană. În aceste condiții, lider și al Președinției, și al Parlamentului este Maia Sandu, ceea ce contravine Constituției. Aceiași situație va fi și în cazul Guvernului, unde Maia Sandu va lua decizii”, a spus Batrîncea.

Deputatul a remarcat că PAS nu are echipa care să realizeze ceea ce a promis Maia Sandu la alegerile prezidențiale și parlamentare. Potrivit lui Batrîncea, cei 63 de deputați PAS au venit până astăzi doar cu două proiecte de lege.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă