PSRM

02 septembrie 2021

Un deputat socialist a propus finanțarea proiectelor sociale din contul combaterii corupției și a nepotismului

Deputatul socialist Petru Burduja a declarat în cadrul briefingului de astăzi în Parlament că toate proiectele sociale necesită sprijin financiar. În condițiile unei crize severe a economiei, deputatul a propus surse de acoperire financiară a acestora:

– Din fondurile economisite ca urmare a luptei împotriva corupției și contrabandei în valoare de aproximativ 20 miliarde de lei (potrivit partidului de guvernământ).

– Din banii economisiți ca urmare a optimizării cheltuielilor guvernamentale pentru întreținerea ministerelor și departamentelor.

– Din economiile fondurilor care sunt planificate să fie cheltuite pentru investiții de capital în dotarea instituțiilor de stat cu mobilier, echipamente, laptopuri etc.

– Din fondurile economisite din anularea paradelor pompoase.

– Din fondurile economisite prin interzicerea angajării verilor, mătușilor, soacrelor, concubinelor reprezentanților autorităților publice  în funcții publice, unde primesc un salariu de aproximativ 27 de mii de lei pe lună.

„Acum guvernarea nu este limitată de nimic în implementarea proiectelor sociale necesare populației, guvernarea are ocazia să demonstreze că este mai bună și mai competentă”, a subliniat Petru Burduja.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă