PSRM

28 iulie 2021

Deputat socialist: Discursul electoral al Maiei Sandu în Parlament a costat cetățenii un milion de lei

Discursul electoral al președintelui Maia Sandu prezentat la ședința de constituire a Parlamentului au costat cetățenii un milion de lei. Despre aceasta a vorbit deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, făcând referire la unele calcule făcute de un deputat PAS.

Parlamentarul a criticat, la postul public de televiziune, decizia deputaților PAS de a întrerupe ședința de constituire a Parlamentului, imediat după ce Sandu și-a citit mesajul cu caracter electoral și patetic. Batrîncea a menționat că în mod normal, luni, Parlamentul trebuia să-și aleagă conducerea, să fie constituite fracțiunile parlamentare, astfel ca să înceapă activitatea legislativă propriu-zisă.

”Ceea ce am văzut noi, este un show pentru o singură persoană. Nu înțelegem, de ce când țara este în criză, era nevoie de acele onoruri militare, de ce acel fast și de ce am convocat ședința doar pentru doamna Maia Sandu care a dorit să susțină în fața Parlamentului un discurs electoral. (…) Colegul doamnei Stamati, Dumitru Alaiba, a făcut un calcul în legislatura trecută că o ședință a Parlamentului costă contribuabilii un milion de lei. Parlamentul este deservit de sute de oameni din Secretariat, sunt costuri și atunci când se convoacă ședința Parlamentului trebuie să fie scopuri foarte clare ce dorim să atingem. Am văzut că ședința a fost convocată doar pentru un singur discurs, foarte patetic, declarativ și cu caracter electoral”, a declarat deputatul socialist.

Parlamentarul a tras atenția deputaților PAS și președintelui țării că alegerile au luat sfârșit, iar declarațiile trebuie să fie înlocuite cu acțiuni și fapte concrete.

”Văd că una se declară și alta se face. Nu văd pentru ce scop Parlamentul a fost întrunit. Mai departe noi ne așteptăm de la cei care au venit de la tribuna centrală cu promisiuni electorale să înceapă realizarea acestor promisiuni. Nu am văzut niciun proiect clar care ar prevedea majorarea pensiilor, a salariilor, ajutor pentru agricultori și alte lucruri pe care le așteaptă cetățenii. Până acum eu văd doar zero”, a declarat Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă