PSRM

05 noiembrie 2019

Deputat PSRM: Mergeți pe același drum de distrugere, domnilor de la Ministerul Economiei

Deputatul Partidului Socialiștilor, Oleg Lipskii și-a exprimat nedumerirea în legătură cu activitățile noii conduceri a Ministerului Economiei, care nu acordă atenție soluționării problemelor lucrătorilor din transport.

„O situație stupefiantă s-a creat în industria transporturilor. Muncitorii din transport au rămas practic orfani fără Ministerul Transporturilor care a fost lichidat în timpul unei guvernări anterioare. Dar și noua conducere a Ministerului Economiei, care trebuie să se ocupe de problemele lor, practic au uitat de ele”, a scris Oleg Lipskii pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

El a remarcat inacțiunea Ministerului Economiei cu privire la situația cu autorizațiile pentru transportul către / prin Rusia: „Inacțiunea Ministerului Economiei seamănă cu un sabotaj. Dacă Ministerul Economiei este împotriva exportului mărfurilor noastre către Est, așa și să spună ca țara să-și cunoască eroii”.

Deputatul a spus că sunt necesare peste 10 mii de astfel de permise.

„În următoarele zile, președintele nostru a negociat pentru 500 de permise pentru a dezamorsa situația cel puțin cîteva zile. Dar aceasta nu ține de competența președintelui, ci a Guvernului. De ce președintele trebuie să soluționeze problemele Guvernului?”, își pune o întrebare retorică Oleg Lipskii.

O altă problemă este situația financiară dificilă privind calea ferată din Republica Moldova.

„Se pare că Guvernul vrea să o dărîme în cele din urmă. Auzim o mulțime de cuvinte despre profesioniști cinstiți, dar în practică toate aceste cuvinte atîrnă în aer. Pînă acum, nimeni nu înțelege de ce Calea Ferată din Moldova plătește dobîndă pentru creditele pe care nu le-a primit. Iar liderii care au venit așa și nu rezolvă problemele plății la timp a salariilor angajaților. Și cum să trăiască oamenii fără banii cîștigați cinstit.

Ministerul Economiei pare incapabil să soluționeze această problemă. Dar aceasta este calea către distrugerea CFM. Mergeți pe același drum, domnilor de la Ministerul Economiei, ca și predecesorii voștri – drumul distrugerii. Dar noi avem nevoie de creație, de care, se pare că nu sunteți capabili”, conchide Oleg Lipskii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă