PSRM

11 aprilie 2019

Deputatul PSRM a participat la cea de-a 140-a Adunare a Uniunii Interparlamentare

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM, Viorel Bologan, a participat la cea de-a 140-a Adunare a Uniunii Interparlamentare, una dintre cele mai importante reuniuni interparlamentare, care a avut loc în statul Qatar (or.Doha), în perioada 6- 10 aprilie. Republica Moldova a fost reprezentată la UIP de către Viorel Bologan, la însărcinarea Șefei delegației Parlamentului RM în UIP, Zinaida Greceanîi.

În cadrul adunării, Viorel Bologan a făcut schimb de opinii cu Gabriela Cuevas Barron, președintele Uniunii Interparlamentare din Mexic.

“În timpul întrevederii am discutat despre importanța educației la nivel mondial și, în special despre introducerea șahului în curriculum școlar. Am hotărît să revenim la acest subiect mai tîrziu, posibil în luna mai, cînd voi vizita Mexicul”, a remarcat Viorel Bologan.

La cea de-a 140-a Adunare a UIP au participat mai mult de două mii de legislatori, inclusiv 80 de speakeri, din peste 160 de state. În acest an, punctul principal de pe ordinea de zi a fost „Parlamentele ca platformă pentru creșterea nivelului de educație în numele păcii, securității și statului de drept”.

Uniunea Interparlamentară a fost fondată în 1889 de către William Randal Creamer și Frederic Passy, pentru a coordona acțiunile parlamentelor din lume.

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă