PSRM

03 februarie 2022

Deputat PSRM: PAS trebuie să guverneze în conformitate cu normele democratice, dar nu a intereselor interne de partid

Nu este vorba despre lupta cu corupția, PAS și-a încălcat propriile angajamente date cetățenilor în campania electorală și a acționat în funcție de conjunctură. Așa a comentat vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea, numirea de către majoritatea parlamentară a noului director CNA, fără concurs și procedură transparentă.

”Astăzi pe bandă rulantă concursurile sunt anulate, De ce, pentru că cineva nu crede că în rezultatul unui concurs o persoană decentă poate câștiga? Ori cineva consideră că cetățenii nu pot participa și nu pot oferi o calitate? (…) Dacă aveți probleme cu organizarea concursurilor sau a bunei funcționări a instituțiilor de stat ca să fie respectate principiile de meritocrație, am auzit-o pe doamna Sandu de mai multe ori, și vedem cum se calcă în picioare toate aceste promisiuni”, a spus Batrîncea.

Socialistul a criticat modificările efectuate de PAS la lege, prin care a fost anulat concursul și care permit numirea directorului CNA la inițiativa a cel puțin 20 de deputați.

”În ce constă problema aici, explic foarte simplu. Atunci când în fruntea statului au fost alianțele pentru euro, Parlamentul a modificat legislația cu privire la BNM, garanția de stat și a permis furtul bancar. A fost un complot politic”, a menționat deputatul.

Vicepreședintele Parlamentului a atras atenția că noile condiții de numire a directorului CNA vor leza din independența acestei funcții.

”Spuneți-mi, vă rog, directorul CNA ce rapoarte va avea cu Parlamentul dacă deputații îl înaintează și-l retrag din funcție? Ori persoana care câștigă un concurs este independentă ca și instituția CNA”, a declarat socialistul.
Batrîncea a menționat că puterea actuală trebuie să guverneze în conformitate cu regulile democratice, chiar dacă acestea nu ar conveni intereselor interne ale PAS.

”Atunci când vorbim de lupta cu corupția, când aprobăm legi, noi aprobăm cadrul legislativ și nu hotărâm probleme de moment. Noi aprobăm legi nu pentru conjunctură și pentru a ataca oponenții politici. Dacă deputații, conform noilor prevederi legale înaintează directorul CNA, nu puteți da indicații și nu puteți persecuta”, a declarat Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă