PSRM

04 mai 2021

Deputat PSRM: directorii ANRE au protecția președintelui țării

Toți directorii care fac parte din Consiliul de Administrare al ANRE sunt partenerii și foștii colegi de partid ai Maiei Sandu. Precizarea a fost făcută de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, în contextul majorării a prețului la carburanți, anunțată astăzi de două companii petroliere.

”Sandu nu a solicitat demisia acestora, nu i-a chemat la raport. Aceștia, la fel ca magistrații Curții Constituționale, nu au demisionat, deși Parlamentul le-a acordat vot de neîncredere. De ce? Pentru că ca și judecătorii Curții Constituționale, directorii ANRE au protecția președintelui țării”, a scris Țîrdea pe pagina sa de Telegram.

Potrivit deputatului, compania petrolieră ”Bemol” a finanțat în 2020 campania prezidențială a lui Sandu, iar judecătorul constituționalist Liuba Șova este unul dintre acționarii Tirex-Petrol.

”Mai aveți întrebări de ce cresc prețurile la carburanți. Cred că este totul clar”, notează deputatul.

Amintim, astăzi, 4 mai, alte două rețele de stații PECO au scumpit benzina cu până la 70 de bani litrul, iar motorina – cu peste 30 de bani. Benzina cu cifra octanică 95 costă acum aproape 20 de lei litrul, iar un litru de motorină a ajuns la 16, 27 de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă