PSRM

21 august 2020

Deputat PSRM, despre insistența PAS de a modifica Codul electoral: Reacții copilărești. Recent ne acuzau că vrem să modificăm legea, acum cer asta de urgență

Partidul condus de Maia Sandu se comportă copilărește și dă dovadă de neprofesionalism. Astfel a reacționat deputatul PSRM, președintele Comisiei Juridice, Vasile Bolea, la reacția PAS cu privire la modificarea Codului Electoral. În cadrul unei conferințe de presă, Bolea a relatat, pe pași, cum deputații PAS s-au opus ca acest proiect de lege să fie votat, iar acum parlamentarii Maiei Sandu cer aprobarea de urgență.

“După ce a fost votat în prima lectură conceptul proiectului, pe platforma Comisiei am organizat încă o rundă de dezbateri cu societatea civilă. Membrii opoziției au remarcat că în proporții de 90% proiectul este bun și în a doua lectură vor veni cu unele sugestii de îmbunătățire. Ulterior, opoziția a încercat să obstrucționeze votul în a doua lectură”, a declarat Bolea.

Bolea a amintit că deputații PAS erau împotriva ca documentul să fie votat în a doua lectură, deoarece, spuneau ei, guvernarea dorește să schimbe regulile de joc în timpul jocului și că favorizează un candidat electoral. Mai mult decât atât, opoziția parlamentară susținea că dacă acest document va fi aprobat, alegerile prezidențiale deja pot fi declarate fraudate.

“Pentru a respecta rigorile transparenței decizionale, conducerea Parlamentului a hotărât ca proiectul să fie expertizat de Comis de la Veneția. Azi deja vedem acea schimbare în abordări din partea PAS. Azi, ei spun că proiectul trebuie adoptat de urgență, iar dacă nu – alegerile vor fi fraudate”, a explicat socialistul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă