PSRM

25 noiembrie 2021

Deputat PSRM, către PAS: Trebuie să mai și ajutați agricultorii, nu doar să-i felicitați

Majoritatea parlamentară a respins pentru a treia oară solicitarea deputaților PSRM de a acorda despăgubiri agricultorilor afectați de calamitățile din primăvara-vara acestui an. Vicepreședintele comisiei agricultură și industrie alimentară, socialistul Radu Mudreac, a cerut în timpul votului pentru rectificarea bugetului ca să fie majorat Fondul de subvenționare a agriculturii cu 51,3 milioane de lei, de la 1,535 de miliarde la 1,586 de miliarde de lei.

Parlamentarul a declarat că acești bani sunt necesari pentru a le compensa agricultorilor pierderile suportate. Mudreac a precizat că PAS nu trebuie să se rezume doar la felicitări dedicate Zilei agricultorului, dar să demonstreze și acțiuni concrete pentru această ramură importantă a economiei naționale.

”Vin a treia oară cu amendament la rectificarea bugetului. Reieșind din faptul că astăzi s-a vorbit frumos în ajunul Zilei agricultorului, s-au felicitat agricultorii și s-a spus că este o ramură importantă, li s-a dorit sănătate și succes, mai multe ploi și la timp, și mai puține calamități, și reieșind din faptul dat, trebuie să luăm în calcul cu ce se confruntă agricultorii și să nu-i lăsăm unu la unu cu problemele, și să ieșim să-i felicităm numai atunci când este sărbătoare. Nu uitați că această sărbătoare este pentru acei care ne aduc pâinea pe masă”, a declarat socialistul.

Tradițional, majoritatea PAS nu a susținut propunerea deputaților PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă