PSRM

21 aprilie 2022

Deputat PSRM, către PAS: Peste 70% din oamenii spun că justiția este acaparată de PAS, asta ați vrut?

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, susține că dosarul intentat împotriva colegului său Radu Mudreac este cusut cu ață albă și face parte dintr-un show de prost gust. Vicepreședintele comisiei juridice, numiri și imunități a atras atenția plenului că procesul de examinare a solicitării procurorului interimar a avut loc cu încălcări procedurale crase și a acuzat majoritatea PAS că acționează în maniera regimului lui Plahotniuc.

”Uitați-vă la sondajele de opinie, peste 70% din oamenii spun că justiția este acaparată de PAS. Asta ați vrut?”, a întrebat deputatul.

Bolea a menționat că în acțiunile remarcate de procuror în așa-zisul dosar intentat lui Mudreac au fost deja verificate în 2015 de instituțiile statului, care nu au identificat nimic ilegal.

”Înțeleg că dumneavoastră pe cei 2,5 milioane de oameni care au rămas în această țară îi vedeți sub prisma că toți sunt bandiți. Nu e așa, domnul procuror general. Orice acțiune pe care o incriminați trebuie să fie dovedită de către dumneavoastră. (…) Îl învinovățiți pe colegul nostru că a spălat bani. Dovediți că banii pe care i-a spălat sunt proveniți din infracțiune. Nu ați dovedit. Nici nu ați încercat să faceți acest lucru. Cum poți să ajungi la concluzia că domnul Mudreac a spălat niște bani, dacă nu ați stabilit proveniența banilor? ”, a spus Bolea.

Deputatul a mai remarcat că Radu Mudreac este la al treilea mandat de parlamentar și în fiecare an a depus declarația de avere și interese, care au fost verificate de inspectorii ANI. Apare întrebarea, de ce abia acum s-a stabilit o pretinsă infracțiune din 2011.

”Este clar că este o acțiune politică. Colegul nostru este a treia persoană într-o scurtă perioadă de timp în privința căreia se deschide un dosar pur politic, după procurorul Stoianoglo și președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă.

Toate aceste acțiuni nu vor rămâne fără răspuns. Sunt convins că colegul Radu Mudreac își va apăra cinstea și onoarea în judecată și va dovedi că cei care au venit cu acest dosar cusut cu ață albă, vor ajunge pe banca de acuzare. Sunt convins că față de ei instanța se va expune”, a declarat Bolea.

Majoritatea PAS a votat pentru retragerea imunității deputatului PSRM, Radu Mudreac. Deputații PAS au respins amendamentul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ca acțiunile de urmărire în privința lui Radu Mudreac să se desfășoare fără reținere. Radu Mudreac a declarat în plen că este gata să colaboreze cu ancheta.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă