PSRM

21 august 2020

Deputat PSRM: Andrei Năstase aleargă în urma trenului, deși vrea să creeze senzația că fuge înaintea locomotivei

Andrei Năstase aleargă în urma trenului, deși vrea să creeze senzația că fuge înaintea locomotivei. Afirmația îi aparține deputatului PSRM, Radu Mudreac, ca răspuns la propunerea făcută astăzi de liderul PPDA de a crea un Program național de utilizare a resurselor acvatice în scopul extinderii sistemului de irigare a terenurilor agricole.

Președintele comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară a amintit că, la inițiativa șefului statului Igor Dodon, deja se implementează un asemenea proiect. Guvernul a aprobat chiar săptămâna aceasta Regulamentul de utilizare a apelor subterane pentru irigarea prin picurare a terenurilor agricole ocupate cu culturi horticole. Și tot săptămâna aceasta, o comisie specială creată în Parlament a stabilit că Republica Moldova are nevoie de un sistem digitalizat de irigare a terenurilor agricole.

”Noi salutăm faptul că și PPDA susține propunerile șefului statului, Igor Dodon, care deja au început să se realizeze în practică de ceva timp. (…) Știți de când așteaptă agricultorii acest lucru? De aproape două decenii. Și abia noi am făcut acest pas important în susținerea fermierilor”, scrie Mudreac pe pagina sa de socializare.

Socialistul l-a mai informat pe liderul PPDA că, Guvernul a anunțat că va aloca bani în 2021 pentru reabilitarea acestui sistem – în jur de 135 mln euro.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă