PSRM

19 noiembrie 2021

Deputat PSRM: Actuala gestionare a sectorului de sănătate a adus Moldova pe unul din locurile de frunte la capitolul decese provocate de COVID-19

Ministerului Sănătății are o conducere neprofesionistă, iar politicile care sunt promovate de aceasta sunt distructive, fapt confirmat și de medici, a declarat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

Socialistul a menționat că în perioada gestionării sectorului de sănătate de către Ala Nemerenco, Moldova a fost adusă pe unul din locurile de frunte în lume la capitolul decese provocate de COVID-19.

”Lipsa profesioniștilor, a rezultatelor și majorarea numărului de morți 55-60-65-70”, a declarat Odnostalco.

Odnostalco a criticat și modul în care se desfășoară vaccinarea cetățenilor, amintind de cazul bărbatului imunizat în plină stradă, dar și politica ineficientă de imunizare care a dus la expirarea termenului a mai multor loturi de vaccin.

Potrivit deputatului, actuala conducere a Ministerului Sănătății ignoră subiectul majorării salariilor medicilor cu 40%, inițiativă care a fost votată în prima lectură primăvara trecută, dar care a fost stopată din cauza dizolvării Parlamentului în urma decretului semnat de Maia Sandu.

”Noi am majorat cu 10, 30 și apoi iar cu 30%, în total am crescut salariile medicilor cu 70%. Am identificat bani și pentru majorarea în acest an, însă nu noi am dizolvat Parlamentul. Vă îndemn să revenim la acest subiect”, a declarat socialistul.

Deputatul a criticat și decizia Ministerului Sănătății de a anula indemnizația de 16 mii de lei pentru medicii nevaccinați și de 100 de mii de lei în cazul decesului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă