PSRM

29 mai 2019

Deputatul PSRM a participat la sărbătorirea Zilei Primei Republici Armene

Deputatul din Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, președintele Comunității Armene din Moldova, Gaik Vartanean a participat pe 28 mai la sărbătorirea Zilei Primei Republici Armene.

”Am participat la evenimentele oficiale și la tradiționala depunere de flori la complexul memorial Sardarapad. Unde a participat toată conducerea Armeniei, inclusiv Catolicosul tuturor armenilor, premierul, președintele, spicherul și întreaga componență a parlamentului”, a scris Vartanean pe rețelele de socializare.

Trebuie să remarcăm, că pe 28 mai 1918, după victoria în bătălia de la Sardarapad, a fost restabilită independența Armeniei, care fusese sub jugul străvechilor cuceritori de mai bine de șase secole.

Mai mult de atît, Vartanean a făcut schimb de felicitări cu prim-ministrul Armeniei Nicol Pașinyan.

”Am felicitat liderul armean cu sărbătoarea și am transmis salutări cu cele mai sincere urări de bine din partea armenilor din Moldova și a tuturor cetățenilor țării noastre, la fel și din partea parlamentului și a președintelui”, a remarcat Vartanean.

Anterior, socialistul a avut un șir de întrevederi importante cu reprezentanții și conducerea fracțiunii de la guvernare din parlamentul armean, deputații: Gor Gevorgyan, Narek Mkrtchyan, Alexei Sandrîkov, cît și cu liderul fracțiunii Lilit Makunts.

”Am discutat o serie de posibile proiecte umanitare comune. Am fost de acord cu stabilirea și intensificarea cooperării, atît la nivel interparlamentar, cît și la nivel de fracțiuni”, a spus Gaik Vartanean.

Sursa: http://a-tv.md/index.php?newsid=60221

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă