PSRM

07 octombrie 2015

Iniţiativele socialiştilor privind demisia şefilor instituţiilor publice au fost aprobate de comisiile parlamentare

Astăzi, în cadrul şedinţelor a trei comisii parlamentare, proiectele de decizie cu privire la demisia procurorului general, membrilor CEC şi CCA, şefului CNA, SIS, Băncii Naţionale, au întrunit majoritatea voturilor. Aprobarea s-a produs după ce, cu o jumătate de oră înainte de începutul şedinţelor comisiilor, sute de membri şi adepţi ai Partidului Socialiştilor şi „Partidului Nostru” au blocat sediul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, formînd un aşa-zis „coridor al ruşinii” pentru aleşii poporului din partea alianţei de guvernămînt.

După acțiune, deputaţii totuşi s-au întrunit în şedinţele comisiilor parlamentare. În cadrul acestor şedinţe, socialiştii au înaintat iniţiativele sale cu privire la demisia mai multor conducători ai instituţiilor de stat. La trei dintre comisii, pentru proiectele de lege înaintate de PSRM au votat deputaţii PCRM. Este vorba despre Comisia parlamentară pentru agricultură şi industrie alimentară, condusă de deputatul PSRM Radu Mudreac, Comisia parlamentară pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, în care funcţia de preşedinte este deţinută de socialistul Vladimir Ţurcan, şi Comisia parlamentară administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice, unde proiectele au fost prezentate de socialistul, Vlad Batrîncea. La şedinţa Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a fost aprobat proiectul de decizie cu privire la demiterea Procurorului General.

Acum, aceste iniţiative vor fi promovate pentru examinare şi votare de către deputaţii Parlamentului RM, la următoarea şedinţă a forului legislativ.DSC_0556

Plus la aceasta, socialiştii au înmînat tuturor deputaţilor proiectul de hotărîre, pregătit de PSRM, care prevede moţiunea de cenzură faţă de Guvernul RM. La moment, documentul este semnat de 24 de deputaţi ai Partidului Socialiştilor. Pentru iniţierea demisiei mai sînt necesare 2 semnături. Socialiştii au îndemnat colegii să sprijine iniţiativa dată.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă