PSRM

05 decembrie 2017

Delegația moldovenească participă la un business-forum la Moscova

Deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vladimir Golovatiuc și consilierul președintelui Republicii Moldova pe probleme economice, Elena Gorelova participă la forumul ruso-transnistrean al antreprenorilor, care, astăzi, 5 decembrie, și-a început activitatea la Moscova.

Dialogul de afaceri al antreprenorilor din Rusia și Transnistria este organizat de organizația publică „Delovaia Rossia”. Potrivit ambasadorului de afaceri al „Delovaia Rossia” în Moldova și în Transnistria, Igor Ceaika, întrevederea „va da start implementării unui număr mare de proiecte de afaceri”.

Vladimir Golovatiuc a prezentat la forum un raport cu tema: „Aspirațiile euroasiatice ale Moldovei și perspectivele economice ale țării (Republica Moldova)”. Deputatul a atras atenția reprezentanților businessului rusesc asupra necesității de a intensifica investițiile în capitalul întreprinderilor moldovenești existente, crearea de societăți mixte, în special în domeniul prelucrării produselor agricole, dar nu numai. Deputatul a subliniat că de la comerț trebuie să trecem la cooperarea în domeniul producției, crearea de întreprinderi orientate spre export pe piața rusă.

Elena Gorelova a vorbit despre „Proiectele de afaceri comune – potențialul pentru aprofundarea cooperării”. Consilierul Președintelui Republicii Moldova pe probleme economice a remarcat în contextul reglementării transnistrene că este de dorit să se creeze proiecte trilaterale comune – moldo-transnistreană-rusă.

Delegația Transnistriei la forum, condusă de șeful Guvernului, Alexandr Martînov, a inclus reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie, Ministerului Agriculturii și Afacerilor. Din partea Rusiei la eveniment participă președintele organizației ”Delovaia Rossia”, Aleksei Repik, ministrul adjunct al industriei și comerțului din Federația Rusă, Viktor Evtuhov, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice, Ministerului Agriculturii, Rosturizmului, Camerei de Comerț și Industrie a Federației Ruse, Agenției pentru Inițiative Strategice, guvernului regiunii Moscova și comunității de afaceri din Rusia.

Este a doua întâlnire a antreprenorilor și a reprezentanților autorităților din Rusia și Transnistria. În septembrie 2017, delegația rusă a vizitat Transnistria și a participat la forumul „Bariere și dificultăți în exportul produselor transnistrene pe piața rusă”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă