PSRM

29 mai 2023

Delegația PSRM a vizitat școala superioară de partid a PCC din Shanghai

Delegația PSRM condusă de președintele fracțiunii BCS, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a vizitat școala superioară de partid a Partidului Comunist Chinez din Shanghai, care este totodată și un institut de administrație publică.

Delegații s-au familiarizat cu programele și procesul de învățământ din instituția respectivă, unde peste 400 de profesori invitați oferă instruire conducătorilor tuturor instituțiilor de stat și de partid. Institutul are semnate acorduri de cooperare cu 55 de universități din mai multe țări, inclusiv Rusia, SUA, Marea Britanie, Singapore etc. În acest context, conducerea Institutului și-a exprimat disponibilitatea de a colabora și cu universitățile din Republica Moldova.

O atenție sporită a fost acordată examinării experienței guvernului municipal din Shanghai în domeniul dezvoltării și implementării unui sistem multifuncțional ”Oraș inteligent – Smart City”, prin care autoritățile orașului oferă servicii sociale și monitorizează eficient situația la toate nivelurile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă