PSRM

19 septembrie 2023

Declarația PSRM cu privire la alegerile locale generale

ПСРМ

Din cauza politicii dezastruoase a regimului actual de la guvernare, Republica Moldova se confruntă cu cea mai profundă criză social-economică din ultimele decenii.

Criza energetică, o explozie fără precedent a prețurilor, promovarea unei politici economice devastatoare pentru antreprenorii autohtoni, invazia produselor de import în țară au dus la ruinarea fermierilor, suspendarea activității multor agenți economici, scăderea volumelor de producție și lichidarea întreprinderilor. Mulți moldoveni rămân fără un loc de muncă și părăsesc țara.

Regimul politic din Moldova intenționat distruge producătorii autohtoni. Refuzul de a negocia cu Federația Rusă condiții convenabile de livrare a gazelor naturale la un preț adecvat și achiziționarea aceluiași gaz rusesc la prețuri exagerat de mari de la intermediarii europeni a dus la majorarea costurilor pentru produsele moldovenești și le-a făcut necompetitive pe alte piețe. În plus, partidul de guvernământ blochează adoptarea unei legi cu privire la obligativitatea rețelelor comerciale să expună pe raft cel puțin 50% din produsele autohtone.

Suntem deosebit de îngrijorați de intenția conducerii țării de a implementa reforma administrativ-teritorială prin optimizarea raioanelor și lichidarea mai multor localități. Aceste acțiuni vor conduce la distrugerea completă a sferei sociale la nivel local, închiderea spitalelor raionale, policlinicilor, secțiilor de asistență socială. Oamenii vor fi nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru a ajunge la o programare la medic.

Și astăzi, când Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și partidul PAS au demonstrat o incompetență totală și incapacitate de a guverna țara,

– Partidul Socialiștilor, cu cea mai bună echipă de specialiști calificați, declară: avem un program bine punctat de relansare a țării prin dezvoltarea fiecărei regiuni în parte.

Republica Moldova poate fi un stat puternic doar dacă va avea o administrație publică locală viabilă, eficientă și responsabilă, care va oferi cetățenilor și agenților economici servicii de calitate, asigurând dezvoltarea durabilă a țării în baza descentralizării puterii și consolidării autonomiei locale, ceea ce reprezintă una din prioritățile echipei PSRM.

Scopul principal al descentralizării constă în oferirea serviciilor publice de înaltă calitate, la un preț scăzut, concomitent cu modernizarea structurilor care prestează aceste servicii.

Pledăm pentru revenirea din subordinea Guvernului în competența autorităților locale a serviciilor de asistență medicală și socială de stat, educație și instruire.

Pentru a depăși crizele și a sprijini populația în aceste vremuri dificile, echipa PSRM propune implementarea proiectului de dezvoltare „Baștina”, având următoarele priorități:

1.Dezvoltarea industriei locale și crearea de noi locuri de muncă bine plătite.

2.Inițiative sociale: sprijin pentru persoanele social- vulnerabile, acces garantat la servicii medicale și educație, programe de dezvoltare pentru tineri.

3.Inițiative privind dezvoltarea economică a regiunilor Moldovei.

4.Protecția mediului.

Dragi prieteni! Dacă astăzi defrișăm o livadă, închidem o școală rurală, un spital raional, mâine vom pierde sate și raioane, iar poimâine – întreaga țară. A venit timpul să salvăm fiecare gospodărie țărănească, fiecare spital și policlinică, fiecare școală și grădiniță de copii, fiecare sat și oraș, fiecare raion și municipiu.

Acest lucru poate fi realizat doar de un partid puternic, bine organizat, format din profesioniști și patrioți – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

SOCIALIȘTII – OAMENI DE ÎNCREDERE!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă