PSRM

11 decembrie 2017

PSRM: Orice modificare a Constituției poate fi făcută doar de către popor, printr-un referendum

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă categoric verdictul Curții Constituționale a Republicii Moldova, care a aprobat inițiativa PDM de a include în Constituție articolul privind integrarea europeană.

Suntem convinși că orice modificare a Constituției țării poate fi făcută doar de către popor printr-un referendum. Regimul de la guvernare, condus de PDM, care cunoaște dorința poporului, în mod intenționat nu dorește organizarea votării și a dezbaterilor publice.

Astăzi, în toate sondajele, vectorul european este susținut clar de minoritatea populației țării. Aceasta a devenit dovada discreditării cursului spre integrare europeană, proclamat timp de 8 ani de autoritățile „pro-europene”, pe fondalul furtului miliardului, sărăcirii populației și plecării din țară a 113 persoane în fiecare zi. Propaganda despre „viitorul luminos european” a fost doar un paravan pentru fărădelegile comise de regimul de la guvernare.

Astăzi, încrederea populației în parlament și guvern a scăzut la un nivel record în istoria Moldovei. Nici un fel de steaguri și sloganuri pro-europene nu pot să scoată țara din criza profundă. Pentru a remedia situația nu trebuie să modificăm Constituția, ci să implementăm reformele necesare în economie, să luăm măsuri de protecție socială a populației, să luptăm împotriva corupției și a incompetenței în toate sferele administrației publice.

Verdictul Curții Constituționale, care a devenit în ultimul timp o marionetă a Partidului Democrat, în mod repetat încalcă flagrant Constituția țării, pe care trebuie să o protejeze. Articolul 5, alineatul (2) din Constituție prevede în mod clar: ” Nici o ideologie nu poate fi instituită ca ideologie oficială a statului”. Articolul 2, alineatul (2) din Constituție prevede: ” Nici o persoană particulară, nici o parte din popor, nici un grup social, nici un partid politic sau o altă formaţiune obştească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului”.

Din punct de vedere tehnic, Parlamentul țării nu poate modifica Constituția mai devreme decât în următoarele 6 luni. Partidul Socialiștilor îndeamnă majoritatea parlamentară să nu se teamă de voința poporului și să abordeze problema vectorului geopolitic obligatoriu al țării în cadrul unui referendum național.

PSRM intenționează să se opună introducerii în Constituție a dispozițiilor privind vectorul european al țării, prin toate mijloacele legale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă