PSRM

26 aprilie 2022

Declarație

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova îndeamnă întreaga societate la calm și unitate, iar forțele politice, să se abțină de la speculații și acuzații nefondate, în legătură cu provocările armate din regiunea transnistreană.

Urmărim cu mare îngrijorare tentativele tot mai pronunțate ale unor forțe din exterior de a atrage țara noastră într-un conflict armat. Subliniem importanța primordială de a păstra pacea în Republica Moldova și a evita implicarea țării și a cetățenilor noștri într-un război. PSRM a evidențiat de multe ori că Republica Moldova trebuie să-și păstreze statutul constituțional de neutralitate, iar conducerea de la Chișinău și întreaga clasă politică să excludă orice gen de acțiuni provocatoare, care ar putea avea un rezultat catastrofal pentru țară.

În context, PSRM evidențiază necesitatea ca toate instituțiile statului nostru să demonstreze maximă mobilizare, pentru a controla eficient atât trecerile la frontieră, precum și situația pe tot teritoriul țării. Îndemnăm și cetățenii la maximă vigilență și să nu se lase provocați de elemente distructive și rău-intenționate.

Sperăm că forțele externe vor renunța la tentativele de a provoca un conflict armat în Republica Moldova. Mizăm pe faptul că actuala conducere de la Chișinău conștientizează importanța majoră de a păstra pacea și liniștea în țară și nu se va lansa atrasă în jocul altor actori internaționali. Poporul nostru are nevoie acum și de mai multă coeziune, care depinde inclusiv de modul în care mass media din Moldova reflectă evenimentele. Prin urmare, îndemnăm presa, jurnaliștii și comentatorii politici să dea dovadă de maximă responsabilitate și să excludă mesajele agresive, care pot doar să agraveze situația.

PSRM rămâne în continuare forța politică interesată în păstrarea calmului în societate și a păcii în Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă