PSRM

04 decembrie 2015

Declaraţia PSRM

 „Stăm pînă la Victorie!”

 De mai bine de trei luni de zile durează acţiunea de protest naţională, iniţiată de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.

De mai bine de două luni de zile, în centrul Chişinăului, lîngă sediul Parlamentului Republicii Moldova, funcţionează tabăra de protest numită „Orăşelul Victoriei”.

În orăşelul de corturi, mai bine două luni de zile trăiesc permanent cetăţeni ai ţării – deputaţi ai Parlamentului, persoane publice, ziarişti, orăşeni de rînd, fermieri, tineri, pensionari – toţi cei care s-au săturat de actuala guvernare criminală.

În această perioadă, am realizat mai multe lucruri:

Am obţinut demiterea din funcţie a guvernatorului Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu.

Am impus Parlamentul să ridice imunitatea parlamentară, pentru a fi arestat, unul dintre principalii hoţi şi corupţi din ţară – fostul prim-ministru din partea PLDM, Vlad Filat.

Am impus Parlamentul să demită Guvernul eurounionist al lui Valeriu Streleţ, la fel cum, anterior, am obţinut demiterea guvernelor Leancă şi Gaburici.

Am forţat Curtea Constituţională să recunoască obligaţia preşedintelui ţării cu privire la dizolvarea Parlamentului şi declaranșarea alegerilor anticipate chiar cu jumătate de an înainte de alegerea Preşedintelui, dacă, în decurs de 3 luni din momentul demiterii Guvernului, nu va fi format un nou cabinet de miniştri.

Am obţinut demiterea conducerii Agenției Naţionale pentru Reglementare în Energetică, care a stabilit tarife tîlhăreşti la serviciile comunale pentru populaţie.

I-am impus pe ambasadorii străini, reprezentanţii organizaţiilor internaţionale pentru drepturile omului şi cele umanitare să manifeste o atenţie sporită faţă de evenimentele ce au loc în Moldova.

Totuşi, în perspectivă mai avem multe de făcut.

Guvernarea, finanţele şi mass-media din ţară rămîn sub controlul PDM. Alianţa criminală de la guvernare se străduieşte din răsputeri să se menţină la putere. Rămîne nesatisfăcută principala noastră revendicare – desemnarea datei de desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate.

PSRM declară: atîta timp cît nu vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate, noi nu vom pleca de lîngă Parlament. Noi ne consolidăm tabăra de protest în scopul asigurării securităţii protestatarilor în legătură cu condiţiile climaterice. Totuşi, nu vom înceta acţiunile de protest nici pentru o zi.

Am instalat Orăşelul de Protest într-o noapte cu ploaie torenţială. La fel vom sta şi pe ger şi pe ninsoare – pînă cînd vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate.

Stăm pînă la Victorie!

 Jos Alianța! 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă