PSRM

17 octombrie 2022

Declarația PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă cu fermitate încălcarea de către autorități a dreptului constituțional al cetățenilor de a protesta.

Este o crimă să utilizezi forța împotriva oamenilor simpli.

În pofida oricăror opinii subiective, dreptul cetățenilor de a protesta, de a-și exprima poziția în cadrul unor acțiuni legale este de neclintit.
În cazul nerespectării de către protestatari a normelor legale, decizia finală aparține instanței și nu unui polițist înarmat cu un baston.
Nimeni nu este în drept să înlocuiască instanța și să fie mai presus de lege.

Considerăm că în spatele acțiunilor ilegale și grosolane ale poliției se află indicațiile Maiei Sandu, care deja a uitat cum la 31 August 2018, poliția a utilizat forța în raport cu ea și colegii săi.

Totodată, președintele a uitat de propriile declarații și promisiuni.

Solicitările lui Sandu de a înăspri Legea cu privire la întruniri și deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale nu sunt altceva decât un demers antidemocratic, care transformă țara într-o dictatură și o luptă cu cei care gândesc altfel.

Socialiștii condamnă declarațiile și acțiunile președintelui și fac apel la misiunile diplomatice, organizațiile internaționale, Consiliul Europei să dea dovadă de principialitate și să o cheme pe Maia Sandu la răspundere.

La fel vor proceda și cetățenii Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă