PSRM

03 noiembrie 2017

Declarația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova cu privire la represiunile politice și persecuțiile opoziției

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă categoric încercările de represiune politică împotriva președintelui organizației Vulcănești, membru al Consiliului Republican al PSRM, Roman Tiutin.

Considerăm că urmărirea penală în cazul lui Tiutin nu are cadru juridic, se efectuează cu încălcări grave ale procedurilor legale și are legătură exclusiv cu activitatea sa socială și politică în Găgăuzia. Conform tuturor informațiilor disponibile, organele de drept și justiție sunt presate de Partidul Democrat din Moldova.

Fiecare locuitor al autonomiei știe că Roman Tiutin se expune deschis și critică acțiunile Partidului Democrat din Găgăuzia. Prin urmare, urmărirea penală împotriva lui Tiutin, este calificată drept o încercare de represalii politice din partea reprezentanților PDM din Comrat și Vulcănești.

Cazuri de represiune politică împotriva socialiștilor au loc și în alte regiuni ale republicii. Astfel, la inițiativa PDM, a fost înlăturat din funcție primarul orașului Costești, raionul Rîșcani, Nelu Glasu. Există o presiune politică asupra primarilor socialiști ai raionului Sîngerei. Semnale similare au fost înregistrate din partea consilierilor raionali și municipali ai PSRM în multe raioane ale republicii.

PSRM condamnă categoric acțiunile provocatoare ale regimului oligarhic împotriva reprezentanților aleși ai opoziției. Solicităm ca organele de drept și organele de justiție să nu devină un instrument orb în mâinile Partidului Democrat.

PSRM declară că fiecare activist al partidului va primi sprijin juridic și politic. În ceea ce privește situația cu Roman Tiutin, ea este sub controlul special al conducerii și al departamentului juridic al partidului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă