PSRM

23 mai 2022

Declarația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu declarația ministrului de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, privind necesitatea livrărilor de armament Republicii Moldova de către statele NATO „pentru a stopa invazia lui Putin”.

Mai întâi de toate, atragem atenția asupra faptului că această declarație a fost făcută fără să fi avut loc careva discuții publice cu reprezentanții conducerii de vârf a Republicii Moldova. De asemenea, chiar dacă declarația respectivă a fost dictată de dorința de a oferi asistență țării noastre, în realitate, doar a agravat situația din regiune.

Dacă însă între Republica Moldova și Marea Britanie și/sau alte țări membre ale NATO au avut loc anumite consultări care s-au desfășurat „în culise”, în spatele poporului Republicii Moldova, Partidul Socialiștilor le condamnă cu fermitate și cere de la aparatul președintelui, Guvern, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, majoritatea parlamentară să ofere de urgență explicații publicului larg.
De asemenea, Partidul Socialiștilor cere autorităților să înceteze orice acțiuni și să renunțe la orice declarații care subminează statutul constituțional de neutralitate permanentă a Republicii Moldova. Amintim atât conducerii Republicii Moldova, cât și tuturor partenerilor externi necesitatea respectării cu strictețe a neutralității și neimplicării în conflictele militare.

Republica Moldova este o țară pașnică. Oferim o amplă asistență umanitară refugiaților din Ucraina la limita posibilităților noastre, de aceea îi îndemnăm pe toți cei din interiorul țării și din afara ei să nu atragă Republica Moldova în jocuri periculoase care subminează pacea și securitatea statului nostru.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă