PSRM

12 februarie 2015

Declarația deputaților din Parlamentul Republicii Moldova privind crearea grupului parlamentar ”Pentru Viitorul Euroasiatic al Moldovei”

Prin prezenta declarație, fracțiunea Partidului Socialiștilor anunță lansarea unui grup parlamentar transpartinic, al cărui obiectiv este integrarea Republicii Moldova în structurile euroasiatice.

Grupul parlamentar se numește ”Pentru Viitorul Euroasiatic al Moldovei” și va întruni în componența sa toți deputații care susțin acest vector geopolitic, indiferent de afilierea partinică.

Din start, membri ai acestui grup devin toți deputații din fracțiunea parlamentară a socialiștilor, adică o pătrime din legislativul Republicii Moldova. Dar acesta e abia începutul.
Venim cu un apel către toți deputații moldoveni să mediteze atent asupra pespectivelor economice, sociale și geopolitice ale Republicii Moldova și să ia în considerare suma avantajelor pe care le va avea țara noastră grație integrării în Uniunea Economică Euroasiatică.

Orice deputat care este sincer preocupat de păstrarea statalității, neutralității, independenței, a stabilității economice, a integrității teritoriale și a identității moldovenești a Republicii Moldova este binevenit în acest grup parlamentar.
În prezent, Republica Moldova este ostatecă a unui regim oligarhic antisocial, care a uzurpat legea în stat, interzice organizarea unui referendum național privind vectorul extern.
Noi, socialiștii, considerăm că grupul parlamentar ”Pentru Viitorul Euroasiatic al Moldovei” reprezintă o platformă politică importantă în schimbarea cursului geopolitic și în salvarea țării.

Grupul va reprezenta interesele tuturor cetățenilor cu viziuni de stînga din Republica Moldova, indiferent de apartenența lor partinică. Noi intenționăm să restabilim bunele relații cu partenerii noştri tradiționali din Est, unde avem piață de export, resurse energetice, locuri de muncă.
Grupul parlamentar ”Pentru Viitorul Euroasiatic al Moldovei” va avea o agendă politică proprie, dedicată stabilirii relațiilor strategice, diplomatice și politice cu reprezentanți ai legislativelor din Rusia, Belorusia, Kazahstan, precum și din alte țări din formatul euroasiatic.

În încheiere, ne adresăm către toți deputații Republicii Moldova să devină membri ai grupului parlamentar ”Pentru Viitorul Euroasiatic al Moldovei”. Doar în format larg, transpartinic, vom putea salva Moldova de colonizarea capitalistă, vom opri dezastrul social și vom restaura economia națională.
Haideți să spunem împreună un NU! hotărît eurounionismului, colonialismului capitalist și aderării la NATO! Noi nu vrem să repetăm soarta tragică a Iugoslaviei, Iracului, Siriei, Ucrainei. Noi am fost și vrem să fim în continuare o țară pașnică și în bune relații cu partenerii noștri tradiționali. Vrem să păstrăm religia ortodoxă, integritatea teritorială și identitatea națională moldovenească.

În acești ani, se hotărăște poate soarta noastră definitivă ca stat și popor. Stimați deputați, faceți alegerea corectă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă