PSRM

16 decembrie 2015

Declaratia Comitetului Executiv al PSRM: uzurparea puterii – crimă împotriva poporului fără termen de prescripție

Partidul Socialiștilor constată faptul că aflîndu-se în disperare totală, partidele care au adus țara și poporul în pragul cumplit al sărăciei, dar și vulnerabilității statalității Republicii Moldova, sfidînd continuu prevederile Constituției RM, mai încearcă să se mențină la guvernare.

Prin șiretlicuri, prin minciună, prin șantaj, presiuni și compromaturi. Este ceea ce a caracterizat guvernarea antipopulară și antistatală, la fel ca și pe sateliții săi ultimii 6 ani.

PSRM solicită tuturor deputaților, Președintelui RM, Curții Constituționale, comisiei electorale centrale și altor instituții ale statului să intre în legalitate cel puțin pe finalul mandatului.

Ceea ce se întîmplă în prezent PSRM califică drept uzurpare a puterii de stat. Această crimă împotriva poporului este fără termen de prescripție.

Singura soluție sînt alegerile parlamentare anticipate care trebuie să fie anunțate pînă la sfîrșitul anului 2015.

PSRM se adresează în special celor care nu au participat direct la furtul miliardelor din sistemul financiar bancar, la dezastrul economic și social, celor care au fost considerați de boșii de partid drept mașinării de vot fără opinie și caracter, păpuși care execută orice indicație, oameni de care pur și simplu s-au folosit: nu mai continuați să acoperiți aceste fărădelegi, fie și cu riscul să nu mai ajungeți niciodată în fotoliile de deputat sau șefi de instituții. Dacă se va merge pe formula pe care insistă liderii partidelor, automat veți deveni complici ai celor mai grave crime. Astăzi mai aveți șansa să evitați acest lucru.

PSRM, de asemenea, se adresează comunității internaționale, care săptămînal își trimite soli pentru a împăca hoții în tentativele de a plămădi un nou aluat din făina putredă a politicului de la Chișinău. Aceste tentative nu pot fi considerate altfel decît amestec direct în afacerile interne ale statului Republica Moldova și trebuie să fie tratate ca atare. Solicităm comunității internaționale să respecte Constituția RM și insistăm să pună presiune pe acești impotenți și iresponsabili să declanșeze procedura de alegeri anticipate. Experimentelor cu istoria de succes trebuie de pus capăt, până Moldova nu a dispărut de pe harta lumii.

În acest an noi, Socialistii am inițiat și contribuit la demisia mai multor guverne și funcționari corupți. Am inițiat si vom insista in continuare pe demisia pentru uzurparea puterii a Presedintelui Parlamentului și Președintelui țării. Am desfășurat sute de proteste, am demascat zeci de fapte, inclusiv prin publicarea materialelor care au încercat a fi ascunse de exponenții puterii prin toate metodele posibile.

PSRM atenționează – răbdarea oamenilor este la limită. Dacă nu se purcede la procedura de alegeri anticipate, în Moldova ar putea avea loc revolte în masă. Orice guvern eurounionist sau eurotehnocrat, creat acum nu va fi nici legitim, dar nici capabil să rezolve situația complicată din ţară. PSRM declară că nu va susține nici o candidatură propusă la funcția de prim-ministru în actualul legislativ. Ar fi nelegitim pe de o parte, dar și cu grave urmări pe de altă parte pentru țară.

PSRM reiterează faptul că va acționa în conformitate cu angajamentele luate în fața sutelor de mii de cetățeni pe 30 noiembrie 2014, dar și ulterior. Vom depune toate eforturile pentru a demonta definitiv sistemul oligarhic, să eliberăm statul din captivitate, să facem totul pentru ca Moldova să revină la normalitate și dezvoltare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă