PSRM

07 decembrie 2015

Decizii antisociale pe ordinea de zi a ședinței CMC

Astăzi, consilierii municipali ai PSRM au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au relatat că pe ordinea de zi a şedinţei CMC care va avea loc la data de 10 decembrie curent, sînt incluse mai multe proiecte de decizii antisociale.

Consilierul municipal socialist, Alexandru Odinţov a menţionat că în cadrul comisiei pentru construcţii, arhitectură şi relaţii funciare consilerii partidelor pro-europene au votat la pachet mai multe proiecte de decizie care, în consecinţă, vor frauda bugetul capitalei. Totodată Odinţov a subliniat că în Primărie funcţionează mai multe scheme corupţioniste în care sunt implicaţi membri ai Partidului Liberal.

De asemenea, socialiştii au atenţionat că unele chestiuni care au fost incluse pe ordinea de zi a şedinţei CMC din 10 decembrie sînt în defavoarea cetăţenilor capitalei, cum ar fi deciziile privind construcţia parcărilor în municipiu din banii publici, care apoi sînt date în gestiune unor  persoane juridice.

“În chestiunea de pe ordinea de zi cu privire la aprobarea contractelor de parteneriat public privat dintre primăria mun. Chişinău şi o persoană juridică străină privind amenejarea, organizarea şi gestionarea parcărilor cu plată din capitală, s-a depistat faptul că parcările care au fost construite din bugetul capitalei au fost date unei companii străine. Astfel, din bugetul primăriei au fost sustraşi aproximativ 50 milioane de lei, iar în contractul încheiat de ambele părţi este prevăzut ca întreţinerea parcărilor să fie făcută în continuare din banii primăriei, şi acesteia să-i revină doar 10% din venit”, a declarat consilierul socialist, Vadim Filipov.TPA_0906

În altă ordine de idei consilierii municipali ai PSRM s-au referit la fenomenul construcţiilor ilegale, care înfloreşte în capitală sub protecţia Partidului Liberal şi în special despre construcţia blocului de locuit de pe str. Ştefan Neaga intersecţie cu str. Ion Neculce.

Acesta, potrivit avocatui Belinschi Maxim, prezent la conferința de presă, a fost construit şi dat în exploatere cu grave încălcări ale legislaţiei: a fost încălcată schiţa de proiect, n-a fost respectată distanţa dintre blocurile vecine, care este de doar 3 metri, iar conform normativelor trebuie să fie de 20 m. pentru a fi asigurat accesul pompierilor şi a altor maşini de mare tonaj. În al doilea rînd, construcţia a fost dată în exploatare fără a avea avizul pompierilor.

TPA_0929Există decizii de judecată privind stoparea oricăror lucrări de construcţie, proiectantului fiindu-i chiar retrasă licenţa, totuşi procuratura refuză să execute deciziile de judecată şi să pornească urmărirea penală. Este o manifestare deschisă a protecţiei din partea procuraturii faţă de fărădelegile de la Primărie.

„Protectorul tuturor acestor fărădelegi este Partidul Liberal, deoarece compania, care a construit acest bloc, este afiliată lui Iurie Topală, consilier municipal din partea PL. Plus la aceasta, construcţiile ilegale şi furtul terenurilor funciare municipale vor continua atîta timp cît va exista alianţa pseudo-europeană, iar alianţa aceasta are nevoie de Ghimpu şi PL. Odată ce PL va înceta să mai fie util, vor fi puse în aplicare acele 600 de dosare penale împotriva lui Chirtoacă şi echipa sa!”, a spus în final Odinţov.

Consilierii socialiştii au concluzionat că vor lupta în continuare cu construcţiile ilegale din oraş şi cu toate fărădelegile ce au loc în Primăria Chişinău.

La conferinţa de presă au mai participat consilierii socialiști, Alexandr Comarov și Mucan Vitalie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă