PSRM

25 iulie 2018

Datorită socialiștilor, chișinăuienii slab-văzători vor primi ochelari gratis

Consiliul Municipal a susținut o altă inițiativă a fracțiunii PSRM, care vine în ajutorul cetățenilor.

Astfel, pentru prima dată, locuitorii capitalei care au probleme cu vederea și a căror venit nu depășește 3000 de lei, vor putea să beneficieze de ochelari gratis. Pentru aceasta, cetățenii vor trebui să prezinte o copie a certificatului de la medicul oftalmolog, o copie a buletinului de identitate cît și un certificat care adeverește suma venitului lunar.

Listele beneficiarilor vor fi întocmite la organizația teritorială ”Asociația pesoanelor slab văzătoare din Moldova”, în baza datelor primite de la medicii de familie ai municipiului și transferate Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate a municipiului Chișinău. Prioritatea pentru includerea în liste va fi acordată membrilor asociației cu cele mai grave probleme de vedere.

Menționăm că anterior, tot la inițiativa socialiștilor, prin decizia Consiliului Municipal au fost acordate 600 de tonometre sonore și 600 de bastoane speciale pentru trecerea drumului pentru persoanele cu probleme de vedere. Mai mult de atît, pentru prima dată 45 de persoane au fost asigurate gratis cu proteze pentru ochi și au fost distribuite 378 de aparate auditive celor care au nevoie, tot la inițiativa PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă