PSRM

13 noiembrie 2020

Țîrdea către Sandu: Patria nu este de vînzare și nu vă vom lăsa să faceți acest lucru!

Discursul deputatului PSRM, Bogdan Țîrdea în cadrul mitingului pentru susținerea lui Igor Dodon.

Astăzi Maia „Candu” se adresează  către toți cu solicitarea de a nu vota pentru Dodon, ci pentru ea. De ce nu ar trebui să votăm pentru Dodon, potrivit lui Sandu? În primul rînd, a închis 113 școli, iar Dodon a suspendat procesul. A furat un miliard, iar pe 25 martie 2015 a votat cu Gaburici și Plahotniuc să aloce 5 miliarde din bugetul de stat al Băncii Naționale către trei bănci, iar Dodon a returnat 6 miliarde de lei. Pentru faptul că a fost alături de Plahotniuc în toți acești ani în 3 guverne, iar Dodon l-a alungat.

Pentru faptul că ea a spus că nu există bani pentru pensionari, iar Dodon a alocat 700 de lei, apoi încă 900 de lei printr-o alocație unică. Ea a spus că nu există bani pentru profesori și angajații de stat, dar Igor Dodon a găsit.

Astăzi Maia Sandu spune că este pentru limba rusă. Deși ea a fost cea care a declarat-o străină și a înlăturat-o de pe lista disciplinelor școlare obligatorii.

Astăzi filmează videoclipuri în care o face pe creștina ortodoxă umilă, deși ea a fost cea care a interzis capelele și icoanele din toate școlile.

Astăzi spune că iubește profesorii, chiar dacă a închis 113 școli și a dat afară din sistemul de învățămînt 5.000 de profesori. Astăzi îl critică pe Dodon, cică, se presupune că spitalele noastre sunt rele, deși în 2015 a votat pentru proiectul Băncii Mondiale de închidere și optimizare a spitalelor. Apoi a spus că sunt prea multe spitale, sunt prea mulți medici. Și astăzi spune exact opusul. În prezent spune că putem sărbători 9 mai, dar ne amintim cu toții că acum doi ani a spus că aceasta nu era ziua Victoriei, ci o zi de durere, o zi rușinoasă. Astăzi spune că îi respectă pe veterani, iar acum un an spunea că Antonescu este o figură istorică pentru ea. Acel Antonescu, care a ars 300 de mii de evrei, a îngropat 30 de mii de romi, a ucis mii de moldoveni. Și acesta este pentru Maia Sandu – o figură istorică. Pentru Sandu, da, pentru noi, nu.

În plus. Astăzi ea spune că nu mai este pentru „unire”, ci pentru statalitate, deși toată lumea își amintește cum a spus că, dacă va fi organizat referendum, va vota pentru lichidarea Moldovei și a moldovenilor. Astăzi spune că iubește Moldova, poporul și limba noastră, deși ea însăși este cetățean al altei țări. Ea nu îi recunoaște pe moldoveni, limba moldovenească, țara noastră și este gata să o vîndă oricui, doar să stea în scaunul prezidențial.

Astăzi spune că ne iubește pămîntul, iar în octombrie 2019, la forumul Asociației Investitorilor Străini, a susținut Cartea Albă a Investitorilor, unde este scris că terenul trebuie permis să fie vîndut străinilor. Ea crede că terenul este de vînzare, Patria este de vînzare, dar noi spunem că țara nu este de vînzare!

Haideți să votăm împreună pentru Igor Dodon. Nu vreau să ne trezim într-o zi într-o țară străină: fără patrie, pămînt, țară. Am trecut prin asta în 1918, în 1991, când ne-am pierdut țara. Nu vreau să pierdem pacea civilă, cum este în cazul Donbass, Armenia, Belarus. Și acestea nu sunt povești de groază, ci realitate. Iată ce ne aduc ei: trădarea, războiul, vînzarea Patriei. Este vorba de oameni cu două cetățenii, cu 15 conturi bancare și nu cu o singură patrie. Haideți să votăm, prieteni, pentru egalitate, fraternitate, dreptate. Ca să nu avem mai mult cetățeni și ne-cetățeni, oameni buni și nebuni, cetățeni și separatiști. Ca nu mai avem de cei care se consideră mai presus de lege, astfel încît cei care au furat miliardul și au fost alături de oligarhi nu vor mai reveni niciodată la putere. Astfel încît oamenii care spun că luptă împotriva corupției, dar în spatele lor, stau toți oficialii corupți – Plahotniuc, Leancă și alții – să nu se mai întoarcă niciodată.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă