PSRM

06 iulie 2021

Corneliu Furculiță: Trebuie să fim priviți ca stăpâni la noi acasă, dar să nu ni se impună interese străine

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va depune eforturi ca Republica Moldova să fie privită din nou pe arena internațională ca stat suveran și independent, a declarat deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, la un post local de televiziune.

Liderul fracțiunii parlamentare a socialiștilor susține că în capul mesei în discuțiile cu partenerii externi trebuie puse interesele naționale, iar acest lucru îl poate asigura doar o conducere care pledează pentru independența Republicii Moldova.

”Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va întreprinde toate măsurile pentru a consolida statalitatea Republicii Moldova. Nu avem în vedere înrăutățirea relațiilor cu partenerii externi, din contra acestea vor fi repuse în albia normelor diplomatice internaționale. Trebuie să fim priviți ca stăpâni la noi acasă, dar să nu ni se impună interese străine. În capul mesei trebuie să fie interesele naționale. Acest lucru îl poate asigura doar o conducere puternică, care pledează pentru independența Republicii Moldova”, a declarat deputatul.

Liderul PSRM, Igor Dodon, i-a înmânat acum patru zile ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, o scrisoare de protest, în care sunt expuse acțiunile misiunii diplomatice americane inacceptabile practicilor dreptului internațional. Dodon și-a exprimat îngrijorarea din numele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în legătură cu imixtiunea factorilor externi în procesul electoral. Același lucru l-a făcut mai devreme și președintele PCRM, Vladimir Voronin. Într-o scrisoare deschisă adresată ambasadorului american, cel de-al treilea președinte al țării i-a cerut să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă