PSRM

29 decembrie 2021

Corneliu Furculiță: Sondajele au arătat că guvernarea se află într-o cădere liberă mult mai dramatică decât ei se așteptau, dar chiar și noi

PAS a decis să aleagă scenariul de guvernare bazat pe confruntare și instaurare a instabilității, în loc să meargă pe varianta pașnică și de conlucrare în beneficiul cetățenilor. Declarația a fost făcută de vicepreședintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, invitat în studioul NTV Moldova.

Potrivit socialistului, calea pe care merge PAS este una neproductivă pentru țară, iar dosarele deschise pe numele exponenților opoziției mai mult seamănă cu o luptă cu vrăjitoarele, decât cu o luptă politică.

”În debutul acestei sesiuni am spus că actuala guvernare are de ales între două scenarii. Primul scenariu ar fi unul constructiv pentru Republica Moldova, având în vedere o majoritate confortabilă care ar da posibilitate țării să pășească pe un făgaș al reconstrucției, dezvoltării, programelor economice, de investiții, a unei agende constructive care ar permite țării să se dezvolte.

A doua variantă ar fi una de confruntare politică, de instabilitate, de repetare a unui scenariu ca în Ucraina, ceea ce ar duce inevitabil spre o confruntare a forțelor politice, care la nimic bun nu ar duce, pentru că într-un final acest scenariu ar putea duce sau la un război civil sau la o confruntare mult mai violentă, Maidanul, sau un 7 aprilie.

Cu părere de rău, la noi se evidențiază scenariu doi . Guvernarea neputând să confrunte scumpirile, gestionând ineficient criza gazelor care a dus la un preț inacceptabil pentru economie și cetățeni, ceea va duce în continuare la scumpiri. S-a ales scenariul de confruntare sau ceea ce am numit noi lupta cu vrăjitoarele. Este un scenariu neproductiv pentru țară și care nu este caracteristic pentru populația Republicii Moldova, fiindcă noi, moldovenii, suntem un popor care tradițional apelăm spre liniște, calm și cooperare. Sperăm că este totuși este o palpare a terenului să se vadă dacă este posibil de mers sau nu”, a declarat deputatul BCS.

Corneliu Furculiță a menționat că acum PAS crede că dacă se va răfui cu opoziția, aceasta îi va aduce un plus de imagine în fața cetățenilor.

”Sondajele au arătat că guvernarea se află într-o cădere liberă mult mai dramatică decât ei se așteptau, dar chiar și noi. Nu ne-am așteptat la așa o cădere în ratinguri a guvernării actuale, probabil ei consideră că prin astfel de acțiuni, ei ar putea drege busuiocul și indicatorii politici”, a declarat Furculiță.

ntv.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă