PSRM

29 decembrie 2020

Corneliu Furculiță: Paradoxul constă în aceea că nu toate partidele își doresc anticipate

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că celelalte formațiuni din Legislativ trag de timp, pentru că știu bine că în eventualitatea unor anticipate nu vor mai accede în Parlament.

”Paradoxul constă în aceea că nu toate partidele reprezentate în Parlament își doresc acest lucru sincer. Din cele care sunt la moment, doar două fracțiuni au optat pentru alegeri anticipate sincer. Mă refer la fracțiunea PAS și la fracțiunea socialiștilor. Ceilalți joacă, ceilalți nu au sincera convingere că trebuie să fie alegeri anticipate, că vorbește raționalitatea politică, fiindcă, conform sondajelor, bine, hai să spunem că sondajele poate nu reflectă integral, dar conform sondajelor actuale, doar câteva forțe politice acced în Parlament în urma eventualelor alegeri anticipate și mă refer la PSRM, PAS, Partidul „Șor” și, eventual, Partidul Nostru al lui Renato Usatîi. Iată, la moment, aceste forțe ar accede. Evident că din rațiune politică pot să-și permită alegeri anticipate doar aceste formațiuni, celelalte sunt evident cointeresate, într-un fel sau altul, să lungească această perioadă de luare a deciziei”, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM.

Corneliu Furculiță spune că președintele țării trebuie să se pronunțe cine va deține interimatul funcției de prim-ministru

Maia Sandu trebuie să spună cine va deține interimatul funcției de prim-ministru după data de 31 decembrie, a declarat președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, într-un interviu pentru Europa Liberă.
”Poate eu nu sunt jurist inițiat în procedurile constituționale, dar, din câte cunosc, dna președintă trebuie să se pronunțe cine îndeplinește interimatul primului ministru”, a spus Furculiță.

Deputatul a precizat că din moment ce socialiștii au optat pentru demisia Guvernului, care a fost sprijinit de PSRM, socialiștii nu mai sunt la guvernare.

Ion Chicu a anunțat că va asigura interimatul funcției de prim-ministru până pe 31 decembrie. Declarația a fost făcută în urma unei întrevederi cu președintele Maia Sandu. Tot până în această dată, vor asigura interimatul funcției actualii miniștri ai Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Finanțelor și Economiei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă