PSRM

01 decembrie 2020

Corneliu Furculiță, despre când este oportun să fie declanșate alegerile parlamentare anticipate

La această etapă alegerile parlamentare anticipate ar arunca țara în haos, iar acest lucru trebuie să-l conștientizeze orice forță politică responsabilă, a declarat liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

Deputatul susține că PSRM pledează pentru declanșarea unui scrutin parlamentar anticipat în toamna anului viitor, doar după ce va fi votat bugetul, vor fi puse bazele viitoarei roade și se va stabiliza situația epidemiologică din țară.

”Ar fi oportun ca aceste alegeri să aibă loc în toamna anului viitor. Astfel încât să fie aprobat bugetul de stat, să fie stabilizată situația în medicină, să vedem cum se desfășoară în continuare această pandemie, ca ea să fie minimalizată, ca sistemul medical să nu fie pus într-o situație critică. Să înceapă lucrările agricole de primăvară pentru a fi pusă baza roadei anului viitor, astfel ca să fie declanșate acele suporturi și indemnizații pentru agricultori”, a spus Furculiță.

Liderul fracțiunii PSRM în Parlament susține că acum economia trebuie să fie pusă pe roate, oamenii trebuie să-și primească pensiile, salariile, indemnizațiile, să aibă parte de medicină, de învățământ.

Legislativul la ora actuală nu mai reflectă voința poporului expusă în rezultatul alegerilor din 2019

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, susține că Legislativul la ora actuală s-a discreditat ca imagine și componență. Deputatul susține că multiplele cazuri de traseism politic nu mai reflectă voința poporului expusă în rezultatul alegerilor parlamentare din februarie 2019.

”Cunoaștem bine în ce situație și cum s-au derulat alegerile în 2019, ce regim era la acel moment, cum au fost făcute acele liste ale deputaților, cum a avut loc procesul de traseism politic pe tot parcursul acestui an”, a spus Furculiță la NTV Moldova.

Deputatul a amintit că PSRM a condamnat de fiecare dată turismul politic al unor parlamentari, spre deosebire de alții care aplaudau și așteptau când se vor petrece aceste procese și în PSRM.

”Ați văzut cât de fermi am fost în apărarea pozițiilor fracțiunii? Eu consider că noi am curmat acest proces de traseism politic”, a menționat deputatul.

Liderul fracțiunii PSRM susține că, în prezent, în Parlament sunt discuții despre o posibilă viitoare coaliție, dar indiferent de cum această coaliție ar vrea să fie, fără participarea PSRM ea nu este imposibilă.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă