PSRM

20 ianuarie 2022

Trebuie revăzut prețul de cumpărare a gazelor și chiar renegociat contractual cu Gazprom, spune vicepreședintele fracțiunii parlamentare a BCS

Guvernarea trebuie să renegocieze urgent contractual cu Gazprom în care să obțină un preț mai mic de achiziție a gazelor naturale. Declarația a fost făcută de vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Deputatul a declarat că Guvernul gestionează nereușit starea de lucruri în domeniul energetic și dacă va continua tot așa nu va face decât să agraveze situația din economie și să sărăcească și mai mult populația.

”Era de așteptat astfel de situație, pentru că condițiile contractului, am înțeles că acum a fost făcut public, dar cu care nu am avut posibilitate să fac cunoștință, probabil, sunt nefavorabile Republicii Moldova. Cu toate că guvernarea a spus că este un contract foarte reușit. Am văzut și unele tratări ale unor miniștri care afirmă că sunt cunoscători de dominare, de gesturi. De aceea, pentru a nu genera în continuare și a nu dezvolta această criză, contractul trebuie urgent renegociat, ca Republica Moldova să obțină în primul rând un preț favorabil pentru ea, un preț care să fie acceptabil pentru plată de către consumatori, astfel încât această situație să nu se perpetue”, a spus Furculiță.

Vicepreședintele fracțiunii parlamentare a BCS a mai menționat că statul trebuie să vină cu un suport mai consistent pentru consumatori în condițiile creșterii tarifelor.

https://moldova.europalibera.org/a/corneliu-furculi%C8%9B%C4%83-urgent-trebuie-rev%C4%83zut-tariful-urgent-trebuie-rev%C4%83zut-pre%C8%9Bul-de-achizi%C8%9Bionare-a-gazelor-/31661868.html

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă