PSRM

14 octombrie 2021

Convenția de la Istanbul să fie scoasă de pe ordinea de zi a Parlamentului, au cerut deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut să fie exclusă de pe ordinea de zi a Parlamentului Convenția de la Istanbul. Anunțul a fost făcut de către deputatul Grigore Novac.

„Cerem excluderea acelei Convenții rușinoase, pe care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu o împărtășesc. Dacă suntem sinceri în felicitările noastre, să depunem efort comun și prin unanimitate să excludem acel proiect rușinos, care contravine credinței cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Novac.

Precizăm că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu susține Convenția de la Istanbul, care a fost votată în prima lectură la 1 octombrie 2021, de către majoritatea PAS. Socialiștii și Comuniștii au declarat de nenumărate ori că, Convenția de la Istanbul “este o fumigenă”, scopul căreia este de a introduce o ideologie ce neagă faptul că omul există ca bărbat sau femeie. Mai multe țări din cadrul UE au refuzat să ratifice documentul, iar Turcia a ieșit din Convenția de la Istanbul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă