PSRM

26 decembrie 2018

Consiliul Republican PSRM a aprobat lista candidaților la funcția de deputat și platforma electorală

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a finalizat pregătirea pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc pe data de 24 februarie 2019.

La ședința Consiliului Republican a partidului din 26 decembrie a fost examinată și aprobată lista finală a candidaților din PSRM în Parlamentul Republicii Moldova, atît pe listele electorale, cît și pe circumscripțiile uninominale. Partidul Socialiștilor a înaintat în calitate de candidați cei mai responsabili oameni care se bucură de autoritate în societate.

De asemenea, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a prezentat programul electoral. Socialiștii vor promova următoarele obiective și valori în noul Parlament – statalitatea, parteneriatul strategic cu Federația Rusă și cooperarea reciproc avantajoasă cu Uniunea Europeană, reîntregirea țării, dezvoltarea economică și crearea a noi locuri de muncă, echitate socială, combaterea corupției, preocuparea pentru mediu, pacea internațională și protecția religiei ortodoxe.

Socialiștii se angajează, în cazul în care vor obține victoria la alegerile parlamentare, pe parcursul a patru ani să majoreze salariul mediu din țară pînă la 600 de euro, pensia medie pînă la 300 de euro, trecerea la un sistem de stat de învățămînt și medical gratuit,  restabilirea exporturilor produselor moldovenești pe piața rusească și reducerea prețului la gaz pentru Republica Moldova pînă la nivelul țărilor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice, anularea reformei teritorial administrativă care prevede lichidarea raioanelor și a primăriilor, realizarea reformei locativă și interzicerea construcțiilor în zonele rezidențiale ale orașelor.

Partidul Socialiștilor anunță sprijin deplin politicilor promovate de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ales de către popor și promite să susțină prioritar toate inițiativele prezidențiale în noul Parlament. Socialiștii pledează pentru trecerea la republică prezidențială, în cadrul căruia șeful statului va forma puterea executivă verticală.

Suntem mai mulți! Vine timpul nostru! Moldova are viitor!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă